BIOGRAFIE

Biografie


Geboren als middelste dochter in een ondernemersgezin en opgegroeid in Zeeuws-Vlaanderen.

Mijn opleidingen en werkervaringen heb ik grotendeels hier ook lokaal opgedaan, met een kleine uitwijk van 4 jaar in het Brabantse land.


Moeder van 3 kinderen en inmiddels 18 jaar gelukkig getrouwd met mijn man Jeroen. Beiden komend uit dit prachtige stukje Nederland, genieten we van het wonen hier.


Sporten is de rode draad door mijn leven en heeft tot op de dag van vandaag altijd een belangrijke rol gespeeld. Van prestatiesport op hoog niveau met zwemmen en waterpolo tot nu recreatieve evenementen waar ik graag mijn kunde test. Momenteel doe ik wielrennen, hardlopen, fitness, groeplessen van bodybalance tot attack en heerlijk wandelen in de natuur. De mix van vele sporten maakt mij blij omdat iedere tak een andere dimensie heeft en ook andere voldoenigen met zich meebrengt.


Trots op 

Behalen Didactische Aantekening


Na het afronden van een extra verdieping als Leraar Ondersteuner Bewegings Onderwijs in 2002, voelde het nog niet als compleet. Tijdens mijn werk als Docent zwemonderwijs heb ik dan ook in 2009 mijn Didactische aantekening behaald aan de Hogeschool Zeeland. De cirkel was voor dit doel rond, waardoor ik doelgerichter en vakbekwamer voor de klas stond.

Finisher Marathon


Nooit gedacht dat ik het zou doen maar als ik 'JA' zeg dan ga ik er ook voor. Met 4 maanden voorbereiding heb ik de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen in een tijd van 4:06:00 uitgelopen. Een prestatie die voor mij als geweldig voelt.

Vrijwilligers werk


Naast mijn moederschap en werk haal ik voldoening uit het het geven en inzetten van mijn kwaliteiten. Zo heb ik in de tijd dat de kinderen in de zwemopleiding zaten training gegeven en de kar getrokken van deze afdeling, door trainingen te schrijven en andere trainers te helpen. 2 jaar lang heb ik 1 op 1 training gegeven aan een 9 jarig jongetje die graag wilde sporten maar doof is. Met behulp van een tolk, veel voorbeelden en sturingen hem laten genieten van de zwemsport om ook 1 x p/w met leeftijdsgenoten in de groep mee te kunnen trainen. Momenteel zet ik mij in als Jurylid bij de Waterpolo wedstrijden.


Aangezien de kinderen niet bij 1 club lid waren ook bij MHC Olympia mijn trainers kwaliteiten ingezet als hockeytrainer en coach. Voornamelijk bij de minioren omdat techniek een grote rol speelt waar ik minder vaardig in was. Des al niet te min kon ik mijn dienst voortzetten in de scholencommisie, met als doel zoveel mogelijk jongeren kenneis te laten maken met de sport hockey.


Ouderenzorg voor mijn opa (90), die gezien zijn leeftijd niet meer alles kan. Ik help hem graag wekelijks met hand en spandiensten waarvan hij zegt dat gaat niet meer zo goed. Het voelt als liefde om dit te doen. Toen ik klein was hielp hij mij met datgene ik nog niet kon en nu help ik hem daar waar hij niet meer kan.

Daarnaast zet ik mij 1 x p/w in het Hopspice te Terneuzen. Mooi dankbaar weerk voor mensen in hun laatste levensfase.


Een mooie metafoor die ik nu als coach ook inzet.


Marouschka Rijnhout


Leefstijl coach, Betrouwbaar, behulpzaam, sporter, coach, Mindfulness trainer, opleidingsdocent,

Betrouwbaar, behulpzaam, 


Phone:     0031 6 29537857

Email :      info@cocooncoach.nl

Address:  Serlippensstraat 1,4532 LP Terneuzen

CONTACT & LOCATIE

Kan ik je helpen met je twijfels of vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Feel free t reach out to me - I would love to talk to you!