RECENSIE

Waarom Wandelcoaching dacht ik?


Wandelcoaching inzetten om meer inzicht en grip te krijgen op mijn EIGEN REGIE. 


Ze stelde mij de volgende vraag: Wat heb ik nodig om voor mijzelf te kunnen kiezen? Om te kunnen kiezen tussen JA en NEE.

Euh: Rust in mijn hoofd, zelfvertrouwen en ...... ??


NU denk ik niet meer zoveel wat anderen wel niet denken over mij. NIet meer te denken voor een ander en zo mijn angsten en belemmeringen te laten groeien. Het geeft rust om alleen voor mijzelf te denken en te handelen.  Mijn zelfvertrouwen groeit en door meer liefde te geven aan mijzelf kan ik ook liefde geven aan mijn gezin. De energie stroomt weer door mijn aderen, daar word ik maar ook mijn gezin gelukkig van.


Ik heb geleerd dat juist datgene wat je voedt groeit en nu ik dat weet groei ik met de week :)


BregjeRe-integratie Begeleiding


Door ziekte je eigen werk niet meer kunnen doen, is al erg genoeg. Dan is het fijn als ondersteuning je helpt om zo soepel en snel mogelijk terug te kunnen in het arbeidsproces. Ik kan je daarmee helpen door samen een re-integratietraject op te starten. Dit kan via jouw werkgever (spoor 2). De begeleiding vindt plaats in een-op-een gesprekken.


 

Re-integratie spoor 2


Wat doet een re-integratiecoach precies?  Ik help zieke werknemers die niet in het arbeidsproces zitten op weg terug naar dezelfde baan al dan niet aangepast of naar een andere baan of functie die passend is naar arbeidsvermogen.


Wanneer je als werkgever voor re-integratie zorgt, wordt ook wel gesproken van re-integratie 1e spoor en re-integratie 2e spoor. Bij re-integratie 1e spoor wordt onderzocht of er voor de zieke werknemer passende arbeid binnen het bedrijf van de huidige werkgever is. Dit kan de huidige functie zijn, of een andere beschikbare passende functie. 


Als in het 1e spoor duidelijk wordt dat een zieke werknemer niet meer bij de huidige werkgever aan de slag kan, dient het 2e spoor te worden opgestart in het kader Wet Verbetering Poortwachter. Als werkgever moet je dan helpen met het vinden van een baan elders. Deze activiteit moet duidelijk terug komen in het re-integratiedossier. 


Werkgever en medewerker moeten samen zorgen dat de medewerker weer vlot aan het werk kan. Als coach begeleidt ik bij het vinden van een passende werkplek. 


Voor wie?


Re-integratie spoor 2 geldt voor werknemers waarbij is vastgesteld dat een oriëntatie en zoektocht op ander (extern) werk ingezet moet worden omdat men niet terug kan bij de huidige werkgever of dat de mogelijkheden daarvoor na een jaar ziekte nog niet duidelijk zijn. 


Wat mag je verwachten?


Over het algemeen bestaat het Spoor 2 traject uit de volgende onderdelen:

  • Uitgebreide intake
  • In kaart brengen van persoonlijke vaardigheden en eigenschappen
  • Arbeidsmarkt oriëntatie
  • Vaststellen van persoonlijk zoekprofiel (rekeninghoudend met de vastgestelde belastbaarheidsgegevens)
  • Voorbereiding op je persoonlijke presentatie
  • Opstellen van professioneel cv en een goede brief
  • Actief leren je netwerk te gebruiken  en  te solliciteren
  • Bemiddeling naar werkervaringsplek of werk
  • Nazorg

De begeleiding start vaak na het eerste ziektejaar of wanneer eerdere duidelijkheid is dat terugkeer in spoor 1 niet haalbaar is, en duurt meestal tot einde wachttijd binnen de Wet VErbetering Poortwachtet (einddatum van 2 jaar ziekte). Wat maakt de Cocoon Coach uniek?


Cocoon staat voor; transformatie van oud naar nieuw. Het oude comfort patroon en leven veranderen in nieuwe passende dynamische mogelijkheden.  Zoals een vlinder verandert van langzame larve naar een lichte en dynamische vlinder met meer mogelijkheden.


De coach sessie zijn met aandacht voor de persoon en afgestemd op de mogelijkheden. Daar waar beweging mogelijk is wordt wandelcoaching als middel ingezet om letterlijk in beweging te komen. Het ervaren en fysiek zetten van stappen brengt nieuwe inzichten en doelen dichterbij. Samen ontdekken we de kwaliteiten  en kernwaarden die ieder in zijn ik-kern bezit om deze opnieuw in te zetten. 


Coachkaarten en wandelcoaching helpen naast de vaste re-integratie onderdelen binnen de Wet Verbetering Poortwachter om te komen tot een goed samenwerkend traject.