RE-INTEGRATIE

 

Pak verzuim en re-integratie doeltreffend aan met een verzuimcoach. Cocooncoach biedt ondersteuning in het plan van aanpak en de uitvoering van het traject voor re-integratie. Verzuim is een grote kostenpost voor het bedrijfsleven en ook drukt het op het welzijn van de medewerker.

 

Cocooncoach zorgt dat de medewerkers en leidinggevenden/werkgevers goed blijven communiceren, in de begeleiding naar een effectieve aanpak van uitval en inzetbaarheid van medewerkers.

 

Voor medewerkers

Kun je niet meer werken omdat je ziek bent? Ik ondersteun je om terug in het arbeidsproces te gaan, met een re-integratietraject. Mijn begeleiding is een-op-een, en een traject op maat. Het resultaat: je kunt op weg terug naar dezelfde baan, eventueel aangepast, of naar een andere functie die bij jouw arbeidsvermogen past. Tijdens het traject kijken we naar je fysieke, mentale, sociale en emotionele mogelijkheden. Door je leefstijl aan te passen en je eigen regie te vergroten, word je weer energiek inzetbaar in je werk.

 

Voor werkgevers en leidinggevenden

Kies je als werkgever voor professionele verzuimbegeleiding door een externe casemanager? Dan voorkom je langdurig ziekteverzuim en zorg je dat je voldoet aan alle verplichtingen vanuit de Wet Verbetering Poortwachter. Cocooncoach biedt naast casemanagement ook trainingen voor leidinggevenden. Zij spelen een cruciale rol in het beheersen en beperken van verzuim.

 

Tweede Spoor Begeleiding

Als coach begeleid ik naar een passende werkplek. Werkgever en werknemer zorgen ervoor dat de medewerker weer vlot aan het werk kan. De begeleiding vangt vaak aan na het eerste ziektejaar of als duidelijk wordt dat de werknemer niet meer terug kan naar de huidige baan (Spoor 1). De begeleiding stopt meestal aan het einde van de wachttijd Wet Verbetering Poortwachter (einddatum na 2 jaar ziekte).

 

Spoor 1 vangt aan vanaf de eerste ziektedag. Spoor 2 start vanaf het eerste ziektejaar of als blijkt dat de medewerker niet kan terugkeren in de huidige functie of een andere passende functie bij de eigen werkgever. Dat betekent dat we gaan zoeken naar ander werk. De Wet Verbetering Poortwachter stelt dat de werkgever helpt met het vinden van een passende baan elders. Dat komt ook terug in het re-integratiedossier.

 

In Tweede Spoor Begeleiding worden persoonlijke vaardigheden en eigenschappen in kaart gebracht. Ook oriƫnteren we ons op de arbeidsmarkt en bereid ik de medewerker voor op een persoonlijke presentatie. Samen zorgen we voor een goede sollicitatiebrief en cv en leer ik hoe je je netwerk kunt gebruiken.

 

 

RECENSIE


Mei 2021 kwam ik in contact met Marouschka nadat ik te horen kreeg dat ik in een 2e spoor traject kwam. Ze heeft me veel hulp geboden bij het maken van mijn cv, sollicitatiebrieven en bij het voeren van sollicitatiegesprekken. In het afgelopen jaar hebben we regelmatig gewandeld wat begon met een klein rondje omdat ik niet verder kon naar een rondje rond door het park. Tijdens deze gesprekken heeft ze me laten inzien dat het om mij gaat en om wie ik ben. Ik had me al jaren op de achtergrond gezet en vond mijzelf niet belangrijk en cijferde mijzelf dan ook vaak weg. Zij heeft mij laten inzien dat ik wel belangrijk ben en dat ik juist de dingen moet doen die ik belangrijk vind.
Nu een jaar later is ons traject klaar en heb ik op de valreep een super leuke passende baan gevonden. Ook nu nog kan ik contact opnemen met vragen. Als ik een re-integratiecoach moet aanbevelen dan is het wel Marouschka.


Suzanne